Leírás
Ez a Jómadár elrepít egészen a Rajna menti Kölnig, ahol tradicionálisan több mint 100 éve készítik ezt a sört. Ízét a maláta és az élesztő tökéletes egyensúlya határozza meg, aranyló tükrössége és üdítő frissessége teszi egyedivé ezt a sört. Egy fecske nem csinál nyarat, de ez a Jómadár igen. Addig idd, amíg hideg!
Ami a sör mögött van:
Fülöp:
Mindig is a tradicionális sörtípusok híve voltam. Szeretem, ha egy sörnek története van. Emiatt Kölsch már első kóstolásra a kedvenceim közé került. Mélyebben akkor kezdtem el foglalkozni a stílussal, amikor egyetemen szakdolgozati kísérletemben kisüzemi sörfőzdék számára applikálható élesztő szaporítást tűztem ki célul. Itt a kísérletek során a kölsch típushoz tartozó élesztő törzzsel végeztem a teszteket. Amikor sikerült nagyobb mennyiséget előállítani, a Monyoban le is főztünk belőle egy kölsch-t adhoc jelleggel, mivel az ottani srácok is odáig voltak a stílusért. Az első 1000 liter kb. azonnal elfogyott, így hamar azon kaptuk magunkat, hogy már 2000 literben főztük, és egy jó időre be is került az állandó szortimentbe. Azóta is megmaradt a szerelem, és amikor a Helka alapszortimentjét raktuk össze, számomra rögtön egyértelmű volt, hogy ott a helye, hiszen a könnyed, letisztult, frissítő stílusjegyeivel tökéletes választás egy nyári meleg napon a Balaton partján.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.